Migranter kapade fartyg som räddade dem på Medelhavet

Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
Genrebild. Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
  • Torsdag 28 mar 2019 2019-03-28
E-post 6729

LIBYEN Brittiska BBC rapporterar att migranter har kapat ett lastfartyg på Medelhavet och beordrat besättningen att föra dem till Malta. Enligt The Telegraph har maltesiska styrkor bordat skeppet och återtagit kontrollen.

Oljetankern El Hiblu 1 räddade migranterna från en sjunkande båt utanför Libyens kust och tänkte sedan släppa av dem i samma land som de just lämnat. Det var då de fler än 100 migranterna tog kontroll över skeppet och dess tolvmannabesättning.

Migranterna beordrade besättningen att föra dem norrut i riktning mot Malta och Italien. Enligt The Telegraph stormade specialstyrkor från Malta fartyget på torsdagsmorgonen och återtog kontrollen.

Maltesiska myndigheter uppger att fartyget, dess besättning samt migranterna därefter eskorterades till önationens huvudstad Valletta där polisens utredare tar över. Times of Malta uppger att oljetankern anlände vid 8.30-tiden och att 108 migranter befann sig ombord, inklusive 19 kvinnor och tolv barn.

En som har kommenterat händelsen på sociala medier är Italiens inrikesminister Matteo Salvini: ”De är inte skeppsbrutna migranter utan pirater. De ska veta att de bara kommer att se Italien genom ett teleskop.”

Läs även: Italien slutade ta emot migrantbåtar – färre dog på Medelhavet

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag