Upplopp i Stuttgart – huliganerna ropade ”Allahu Akhbar”

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 22 jun 2020 2020-06-22
E-post 983

STUTTGART Minst ett dussin poliser har skadats under ett våldsamt upplopp i Stuttgart natten mellan lördag och söndag. Upploppet bröt ut när polisen frågade ut en tonåring om droger, och en film från upploppet visar hur deltagare ropar ”Allahu Akhbar”.

Ett våldsamt upplopp bröt ut i Stuttgart vid halv tolv-tiden på lördag kväll, rapporterar Bild. Upploppet ska enligt Thomas Berger, vicepresident för polisen, ha börjat när polis frågade ut en ”17-årig tysk, ljushyad pojke” om droger.

Läs även: Fransk militär sätts in för att stoppa upploppen i Dijon

En folkmassa på runt 300 personer började kasta flaskor och stenar på polisen, och när polisen fick förstärkningar rörde sig upploppsmakarna mot centrum där butiker vandaliserades och plundrades.

– Fönster slogs sönder, trottoaren bröts upp, stenarna kastades mot poliser. Det liknade ett krig, säger Mattias Grohe, som bor i området, till Bild.

– Folk sökte skydd hos oss. De var rädda, säger Alexander Günther som satt på kaféet ”Le Theater”.

Enligt polisens uppgifter var 12 av de gripna tyskar, av vilka tre hade invandrarbakgrund. Ytterligare 12 gripna kommer från Bosnien, Portugal, Iran, Irak och Afghanistan.

– Det ser ut som om framförallt unga människor med invandrarbakgrund var i upploppets frontlinje, säger Hans-Jürgen Kristein, chef för polisfacket.

Läs även: Forskare förutsåg upploppen för tio år sedan – varnar nu för inbördeskrig i USA

Flera av de gripna ska tillhöra ”partyscenen, som har skrutit om aggressivt beteende mot poliser i sociala medier under veckorna som föregick upploppet.

Bli PLUS-medlem och läs resten av artikeln.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag