Uppmaningen: Putta ut Sveriges onödigaste parti (L) ur riksdagen

Foto: Pressbild/Nyheter Idag
  • Söndag 20 sep 2020 2020-09-20
E-post

Efter att L hamnar under riksdagsspärren i en ny opinionsmätning uppmanar den borgerliga debattören Thomas Gür borgerliga väljare att ”putta ut” Liberalerna ur riksdagen genom att få Liberala väljare att istället gå till Moderaterna.  

Liberalerna har under en lång tid legat under riksdagsspärren i opinionsmätningarna, och med anledning av en opinionsmätning i Svenska Dagbladet, där L får 3,5 procent, skriver Gür i ett inlägg på Facebook att Moderaterna borde ”agera för att locka över L väljare med argumentet att inte låta rösterna gå till spillo”.

Läs även: Liberalerna fortsätter ducka frågor om fiaskoskatt på plastpåsar

Enligt Gür vore detta att föredra framför att ”fantisera om att L kanske kan vara med och beredda en M+KD (SD-stödd) regering i framtiden.”

Gür konstaterar också att ”Sveriges barnsligaste parti”, det vill säga Miljöpartiet, ser ut att hamna utanför riksdagen, men att det ”torde inte vara M/KDs bekymmer i första hand.”

Vid ett val i dag skulle Sveriges onödigaste parti ta med sig cirka 200 000 röster i sin färd ut ur riksdagen. Dags att…

Publicerat av Thomas Gür Lördag 19 september 2020

Läs även: Fortsatt övertag för konservativt block i Sentiomätning

Läs även: Liberalerna rasar över Moderaternas ”ovärdiga ton”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag