Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Andersson: Inte regeringens syn

Faksimil: Youtube
  • Fredag 22 dec 2017 2017-12-22
E-post 2214

STOCKHOLM Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Anderssons uttalande. Han vill göra det tydligt att det inte är regeringens syn att integrationspolitiken inte fungerat som den ska och att asylsökande bör söka sig till andra länder.
– Faran är att om alla säger så, så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly, säger Gustav Fridolin (Mp). 

Finansminister Magdalena Andersson (S) har uttalat sig om att svensk integrationspolitik inte fungerar bra och att asylsökande bör söka sig till andra länder.

LÄS ÄVEN: Finansminister Magdalena Andersson erkänner: ”Integrationen fungerar inte som den ska”

Nu går utbildningsminister, tillika språkrör för Miljöpartiet, Gustav Fridolin ut och tar avstånd från sin socialdemokratiska regeringskollegas uttalande. Det uppger TT och Omni. 

– Faran är att om alla säger så, så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly, säger Gustav Fridolin (Mp) till TT. 

Miljöpartiet har tidigare hotat med att kasta ut Sverige i regeringskris om inte socialdemokraterna gav med sig i den fråga som resulterade i senaste migrationsuppgörelsen gällande ungdomar från Afghanistan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag