Utvisas på livstid: SVT-profilen Bo Hansson dömd för sexualbrott i USA

Bild: Broward Sheriff`s Office
  • Onsdag 24 apr 2019 2019-04-24
E-post 822

USA Den svenske sportkommentatorn Bo Hansson har erkänt sig skyldig till sexualbrott i USA. Hansson döms till tolv månaders villkorlig dom, och förbjuds att återvända till USA.

SVT-profilen Bo Hansson, framförallt känd som sportkommentator, har dömts för sexualbrott i USA. Hansson anklagades för att ha antastat en 13-årig pojke i Coral Springs i Florida genom att ta pojken i skrevet.

På tisdag morgon erkände Hansson sig skyldig till en lägre brottsrubricering än den han tidigare anklagades för, rapporterar Expressen.

Läs även: SVT-profil arresterad i USA för tafsande på pojkar – nu varnas allmänheten

Hansson erkände sig skyldig till ”misdemeanor battery” och döms till tolv månaders villkorlig dom.

– Den domen gör att han inte får återvända till det här landet, säger Paula McMahon på åklagarkontoret i Broward County till Expressen.

Enligt åklagarkontoret har 13-åringen och hans familj rådfrågats och godtagit lösningen.

Händelsen inträffade den 3 januari, och Hansson togs in till förhör den 5 januari efter att ha pekats ut av pojken. Dagen efter greps Hansson.

Efter att ha betalat 10 000 dollar i borgen har Hansson levt i husarrest i Florida, men får nu alltså lämna både huset och USA, för att aldrig mer återkomma.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag