V-politiker försvarar rektorn i Lund som fick sparken efter våldtäktsskandalen: ”Fegt agerande av kommunen”

Foto: Faksimil Facebook
  • Fredag 10 mar 2017 2017-03-10
E-post 586

LUND ”Fegt agerande av kommunen” att inte stötta den rektor som lät våldtäktsmännen gå kvar på samma skola som sitt offer, en 14-årig flicka, det menar Gert-Olof Juhrich, styrelseledamot i Vänsterpartiet i Ängelholm. Kommentaren fälldes i samband med att Lunds kommun bad om ursäkt till den våldtagna flickan.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om hur en våldtagen tonårsflicka var tvungen att gå kvar på samma skola som sina våldtäktsmän. Flickan får undervisning på annat håll för att hon inte klarar av att gå till skolan på grund av våldtäkten. Den ansvariga rektorn på skolan svarade i en intervju med Sydsvenskan att även våldtäktsmännen är offer.

– Killen som nu blivit dömd har ju fått ett ganska kännbart straff och är på det sättet ett offer, sa rektorn till Sydsvenskan.

Nyheter Idag rapporterade under gårdagen att rektorn lämnar sin tjänst på skolan, enligt ett pressmeddelande publicerat på Lunds kommuns hemsida.

– Å Lunds kommuns vägnar ber vi om ursäkt till flickan och hennes familj. Det som har hänt är oacceptabelt. Lunds kommun har agerat fel. Vi delar rektorns bedömning när han väljer att lämna sin tjänst, säger Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande i Lund.

Vänsterpartisten: ”Fegt agerande av kommunen”

Att rektorn lämnade sin tjänst är, enligt Gert-Olof Juhrich, styrelseledamot i Vänsterpartiet i Ängelholm, fegt agerat av Lunds kommun. Det skriver han i en Facebook-kommentar, uppger nyhetssajten Aktuellt Fokus.

– Jag tycker inte en arbetsgivare skall överge en anställd som hamnat i en mediestorm, säger Gert-Olof Juhrich till Aktuellt Fokus.

Juhrich säger även att vi vet för lite om rektorns bevekelsegrunder till varför förövarna fick gå kvar på samma skola som deras minderåriga våldtäktsoffer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag