V-politikern: ”Därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän”

Linda Westerlund Snecker (V). Foto: Faksimil riksdagen
  • Fredag 12 apr 2019 2019-04-12
E-post

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Linda Westerlund Snecker (V) menar att kvinnor utgår från att alla män är våldtäktsmän – och att alla män måste ta ett kollektivt ansvar för våld som drabbar kvinnor.

Det var under en debatt i riksdagen om våldsbrott och brottsoffer som Vänsterpartiets Linda Westerlund Snecker klev upp i talarstolen och höll en utläggning om mäns våld mot kvinnor.

– Mäns våld mot kvinnor är den brottslighet som i princip styr hela världens struktur – mäns överordning, kvinnors underordning. Att män alltid har övertaget, eller tar sig övertaget, genom hot, hat, våld och sexuella övergrepp. Vi kvinnor anpassar våra liv och vårt beteende efter mäns eventuella hot om våld, sade hon.

– För vi kan inte se på dig om du är en våldtäktsman eller inte, och därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän. Det är den brutala sanningen. Det är så ett strukturellt problem ser ut. Det är därför som män måste ta sitt kollektiva ansvar. Alla män. För jag vägrar vara rädd. Jag vägrar att mina medsystrar ska vara rädda. Det är därför som feminismens kamp är allas kamp. Mäns våld måste stoppas.

Uttalandet har uppmärksammats av Sverigedemokraterna som på sin Facebooksida har lagt upp en kommentar från sin riksdagsledamot Katja Nyberg:

– Linda Westerlund Snecker ”förutsätter att alla män är våldtäktsmän” och säger att alla män måste ta sitt ansvar. Det är en rökridå för att skyla över de verkliga orsakerna till sexualbrottsepidemin. Vänsterpartiet påstår att de står upp för kvinnors lika värde. Men varför då envisas med att försöka dölja de främsta orsakerna till dagens problematik med hot och våld mot kvinnor? De förnekar desperat konsekvenserna av sin egen massinvandringspolitik och pekar istället ut alla män, bara för att dölja fakta om våldtäkterna.

Läs även: V: Låt IS-barnen växa upp i Sverige – och föräldrarna får följa med

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag