V-politikerns uppmaning: ”Göm en flykting”

Foto: Riksdagen / FT Bild
  • Torsdag 30 jan 2020 2020-01-30
E-post 7078

SVERIGE ”Göm en flykting. Om det blir olagligt. Göm två!” Det skriver Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, på Facebook.

I inlägget skriver Daniel Riazat upprört om att en elev på den skola där hans pappa jobbar i Falun har hämtats av polisen för att utvisas, något som ska ha skett i samarbete med skolpersonalen.

”Alla inblandade ska skämmas för detta och frågan ska lyftas till högsta nivå i Falun och Sverige, det kan jag garantera!!” skriver riksdagspolitikern.

Sedan följer en uppmaning:

”Mitt budskap till alla som kan: Göm en flykting. Om det blir olagligt. Göm två! Det kallas civilkurage och medmänsklighet!”

Se hela inlägget nedan:

Daniel Riazat har tidigare skapat rubriker, bland annat strax före valet 2018 när han spekulerade om att ”extremhögern” låg bakom en rad bilbränder.

”Nattens händelser med maskerade män som brände ett stort antal bilar med 1 månad kvar till valet var välorganiserat. Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”, skrev Riazat.

Läs även: Skatt på plastpåsar klubbad – bara M och SD emot

Läs även: Polisen om sprängdegen i sandlådan: ”Inte helt nytt”

Läs även: Taxichauffören Majeed våldtog kunden – sen ville han ha betalt för resan

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag