Vaknade och fann främmande man i hemmet – blev tungkysst under knivhot

Omar Faysal som han såg ut vid gripandet.
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 3441

KARLSTAD Hon vaknade av att en okänd, knivbeväpnad man befann sig i rummet. Först ville han ha pengar, men sedan trängde han inne henne i ett hörn, kysste henne och tryckte in sin tunga i hennes mun. Nu döms Omar Faysal till ett års fängelse.

Det var natten före midsommarafton, och de flesta av studentrummen på campus var tomma över sommaren. En studentska som fortfarande bodde kvar gjorde misstaget att somna utan att låsa dörren till korridoren, och tidigt på morgonen vaknade hon av att en okänd man kommit in i rummet. Hennes första tanke var att han gått fel, men så såg hon att han höll en kökskniv i handen.

Mannen sade åt henne att vara tyst och vända på sig. Hon kunde inte röra sig av chocken, men mannen närmade sig och berättade att han inte tänkte göra henne något ont, att han inte tänkte våldta henne men att han behövde pengar för att överleva. Han sade att han var muslim och hade viss ära.

Kvinnan förklarade att hon bara hade en småsumma i plånboken, men hon gav den till honom. Då ändrade han sig – kanske för att det var så lite pengar i den – och sade att hon kunde ringa polisen och att han skulle gå. Han lämnade rummet men kom snabbt tillbaka. Nu verkade han ha nya avsikter.

Han låste dörren bakom sig och tog ett stryptag på kvinnan. Han sade att hon skulle ha litat på honom och att hon nu hade missbrukat hans förtroende. Han kysste henne på kinden och på munnen. Han sade åt henne att kyssa tillbaka, med tungan, och på något vis tryckte han in sin egen tunga i hennes mun. I förhör beskriver kvinnan vad hon tänkte.

– Hellre inte göra något än att han skadar mig.

Vad trodde du att han skulle göra?

–Våldta mig, svarar hon kort.

Läs även: Kom hem från semestern – hade ungdomsgäng i lägenheten

Kort därpå ändrade han sig igen och ville att kvinnan skulle gå ut i korridorköket, varvid hon lyckades skrika och låsa in sig i ett annat rum. Hennes skrik väckte en manlig student i korridoren som kom ut och fann mannen, forfarande med kniven i hand. När han frågade varför mannen hade en kniv gick mannen därifrån och studenten kunde låsa dörren bakom honom.

Polis larmades till platsen och kunde gripa knivmannen, 22-årige Omar Faysal.

I veckan dömdes Faysal mot sitt nekande till ett års fängelse för grovt sexuellt övergrepp och hemfridsbrott och döms även att betala ett skadestånd till kvinnan på knappt 60 000 kronor. Samtidigt dömdes han för ett tidigare begånget ringa narkotikabrott. Han är tidigare ostraffad.

Faysals egen förklaring, att han letade efter en efterfest och råkade gå in i kvinnans rum för att inom ett par minuter gå därifrån när han insåg att ingen efterfest pågick ger inte tingsrätten mycket för. Dels för att dessa uppgifter kommit först i ett sent skede, dels då det inte förklarar varför han beväpnade sig med kniv.

Omar Faysal är uppvuxen i Sverige. Enligt egen uppgift åkte han med familjen på semester till Somalia för tre år sedan, och placerades då på en institution i syfte att han ”skulle bli en bättre muslim”. Efter nästan två år i fångenskap lyckades han rymma och återvände till Sverige. Här har han bott hos vänner och fått sparken från två jobb eftersom han haft för många sjukdagar. Han förklarar att detta beror på att han mått psykiskt dåligt som en följd av att han under lång tid hölls inlåst i Somalia.

Läs även: Uppgifter: Fångade och våldtog kvinna i hennes eget hem: ”Påstod sig själv komma från Jamaica”

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag