Våldsam man tvingade Ikea i Kalmar att utrymma hela varuhuset igår – redan på fri fot

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Fredag 4 aug 2017 2017-08-04
E-post 562

KALMAR En våldsam man som under gårdagen tvingade Ikea i Kalmar att utrymmas har redan släppts på fri fot. Det berättar polisens förundersökningsledare Lotta Pettersson för Nyheter Idag.

Det var vid lunchtid igår som polis, brandkår och ambulans larmades till Ikea i Kalmar på grund av ett bråk. Personalen ansåg att situationen var så pass hotfull att de utlöste brandlarmet och utrymde hela varuhuset.

”Undvik IKEA Kalmar just nu. Hela varuhuset utrymt. Skriken och det oväsen vi hörde var fruktansvärda”, skrev en kvinna på Facebook i samband med händelsen.

– Om jag förstår det rätt var det två par som bråkade. Sedan var det anmälan och motanmälan, säger Bo Olsson på polisen i Karlskrona som först hanterade ärendet till Nyheter Idag.

I synnerhet ska det ha varit en 41-årig man som var drivande i bråket. Bland annat ska han ha misshandlat mannen i det andra paret och ambulans tillkallades.

Det var under gårdagen oklart vad som låg bakom bråket, men i sociala medier sprids uppgifter om 41-åringens etniska ursprung och att han ska ha anklagat den han misshandlade för att vara rasist och nazist.

41-åringen greps av polisen misstänkt för misshandel, men anhölls aldrig av åklagare.

– Nej, han frigavs efter förhör, berättar Lotta Pettersson, förundersökningsledare på polisen i Kalmar, för Nyheter Idag.

Den polis som nu ansvarar för ärendet är ledig under fredagen och återkommer inte förrän på måndag.

SE ÄVEN: Knivbråk på Ikea i Linköping

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag