Våldsamma upploppet fångades på video: Här går de till attack mot polisen

  • Söndag 12 feb 2017 2017-02-12
E-post 1116

SÖDERTÄLJE Dramatiska videobilder visar nattens våldsamma upplopp mot polisen där kraftiga bangers och bengaler användes mot ordningsmakten. En polis skadades lindrigt och pepparsprej sattes in för att skingra upploppsmakarna. På videobilderna syns tydligt hur unga vuxna kastar brinnande föremål mot poliserna.

Tidigare har Nyheter Idag rapporterat om nattens våldsamma upplopp i Södertälje där en grupp om uppemot 30 unga vuxna personer gick till attack mot polisen. Nu kan Nyheter Idag visa dramatiska videobilder från det våldsamma upploppet som utspelades på Kaplansgatan i centrala Södertälje.

När Nyheter Idag talade med stationsbefälet Johan Sjöholm hos polisen i Södertälje berättade han att kollegerna tvingades använda pepparsprej för att skringra upploppsmakarna.

– Efterhand som det kom dit polisresurser lyckas man relativt snabbt och framgångsrikt avbryta det där. Men som sagt, inledningsvis är det bara två poliser där och då är det lite svårt. Efterhand kommer det dit uppåt sju, åtta radiobilar om jag räknat rätt. Då finns det möjlighet att agera lite mer offensivt och plocka bort dom.

En polis skadades lindrigt i attackerna, men behövde inte uppsöka sjukvård. En person omhändertogs och fyra personer avlägsnades från platsen. Ingen person rapporteras ha blivit gripen. Både en polisbil och fastigheter började brinna, men kunde släckas på plats med handbrandsläckare, något du kan läsa om här.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag