Våldsamt upplopp i Ronneby – polis skadad av stenkastning

Ronneby. Bild: Bernt Fransson/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 30 aug 2020 2020-08-30
E-post 680

RONNEBY På lördag kväll var ett 20-tal personer inblandade i ett våldsamt upplopp i Ronneby centrum, rapporterar SVT. En polis och en person ur allmänheten skadades av stenkastning. 

Det var vid 22:30 som polis upptäckte att en grupp på ett 20-tal personer brände bildäck i Ronneby centrum. När räddningstjänst kom till platsen utsattes de för stenkastning.

Läs även: Öppet judehat under kravallerna i Malmö

Polis på plats fick tillkalla förstärkning, och två personer, varav en polis, skadades av stenkastningen.

– Enligt mina uppgifter ska det handla om lindrigare skador, verkar inte som någon behövt ambulans, säger Evelina Olsson, på polisens presstjänst, till SVT.

Tre personer greps och sex omhändertogs. Anmälan har upprättats om våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman.

– Det handlar om en grupp män i 20-30 årsåldern. Vi ska höra de misstänkta under förmiddagen och se vad som framkommer, säger Evelina Olsson till SVT.

Läs även: Syrier begärs häktade för knivattack i Ronneby

Läs även: Sadistiskt överfall i Ronneby – 83-årige Ivar torterades av rånare i hemmet: ”Han är helt sönder”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag