Våldtagen kvinna dog av sina skador

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 13 jun 2022 2022-06-13
E-post 1975

En kvinna som hittades svårt skadad efter en misstänkt överfallsvåldtäkt i fredags morse har avlidit av sina skador, rapporterar Expressen.

Kvinnan hittades av en byggarbetare vid en byggplats nära Tantolunden på Södermalm i Stockholm tidigt på fredag morgon.

Kvinnan var medvetslös och personer på plats kunde konstatera att hon sannolikt utsatts för sexualbrott. Hon var även skadad i huvudet och hade avvärjningsskador som tyder på att hon försökt värja sig från överfallet.

– Hon hade skador, men exakt vilken typ kan jag inte kommentera. Man gjorde en teknisk undersökning på platsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Polisen inledde en förundersökning på sexualbrott och grov misshandel. Efter att kvinnan avlidit har brottsrubriceringen ändrats till mord.

På lördagen anmälde en kvinna att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt i närheten av en hundrastgård på Medborgarplatsen, omkring en kilometer från platsen för den första överfallsvåldtäkten.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan de båda våldtäkterna. Ingen misstänkt gärningsman har gripits i något av ärendena.

Läs även: Misstänks ha våldtagit och kastat kvinna ned i gruva – fick utvisningsbeslut 2017

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag