Väljarna bryr sig mer om invandring – SD ökar i förtroende

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 jun 2018 2018-06-27
E-post 2244

SVERIGE På bara några månader har invandringen blivit en allt viktigare fråga för väljarkåren enligt en opinionsundersökning från Novus. Samtidigt har väljarna förtroende till Sverigedemokraternas invandringspolitik ökat kraftigt.

Enligt en opinionsundersökning från Novus anser väljarna i allt större utsträckning att invandringen är en av de viktigaste frågorna inför valet i höst, det uppger SVT Nyheter.

Opinionsundersökningen uppger att de tre viktigaste frågorna för väljarna är sjukvård, invandring och skola. Sen februari 2018 har andelen som anser att invandringen är en av de viktigaste frågorna ökat med 5 procentenheter från 52 procent till 57 procent.

Samtidigt ökar väljarna förtroende till Sverigedemokraternas invandringspolitik drastiskt. I dag anser 36 procent att Sverigedemokraterna har den bästa invandrings- och integrationspolitiken. För endast två månader sedan var det 27 procent som ansåg att SD har bäst politik på de områdena.

Socialdemokraterna har däremot minskat i förtroende när det gäller invandrings- och integrationspolitiken. Endast 14 procent av väljarna anser att S har den bästa invandringspolitiken, en siffra som låg på 16 procent under förra året.

– I delar så handlar det om att väljarna tycker att det är Sverigedemokraterna som har ett stort förtroende i den här frågan. När också debatten väldigt ensidigt har handlat om migration och integration så växer det förtroende för Sverigedemokraterna, säger socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till SVT Nyheter.

LÄS ÄVEN: SD överlägset största parti i ny mätning – S-krisen fortsätter: ”Kan gå fruktansvärt fort ner till 12 procent”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag