”Vampyr” levde med sin döda mor i 13 år – höll henne i ”perfekt skick”

En gata i polska småstaden Radlin. Foto: Google Maps
  • Torsdag 30 mar 2023 2023-03-30
E-post 0

I 13 år höll en sörjande son i sydvästra Polen sin mumifierade mammas kropp i ”perfekt skick” på tv-soffan. Mannen, som i grannskapet kallades för ”vampyr”, uppges där ha suttit och pratat med henne medan han kollade på tv.

Den 76-årige mannen hade tidigare grävt upp sin moders grav i den polska småstaden Radlin och förflyttat hennes kropp till soffan i hans hem.

I mer än ett decennium ska mannen därefter ha suttit och pratat med sin moders mumifierade lik och även försökt att mata henne medan han tittade på tv. Det rapporterar Daily Mail som i sin tur hänvisar till lokala medier.

Boende i området säger att de visste mycket litet om mannen – som i media benämns som Marian L. –och beskriver honom som en enstöring som undvek kontakt med andra människor. De kallade dessutom honom för ”vampyr” eftersom de inte visste vad han hette och då han alltid ska ha lämnat huset sent på kvällen.

Mammans lik upptäcktes till slut efter att hans svåger kommit besök. Svågern märkte då hur 76-åringen gick runt utanför huset och såg ilsken ut, varpå han bestämde sig för att ringa efter vård.

När vårdpersonal sedan anlände till platsen hittade de liket ovanpå en hög med tidningar på soffan. Den mumifierade kroppen uppges ha varit i ”perfekt skick” och Marian L. tros ha använt kemikalier för att bibehålla henne i det tillståndet.

Han står nu åtalad för att ha vanhelgat ett lik och psykiater håller på att göra en bedömning om hans mentala tillstånd, meddelar åklagarmyndigheten.

Modern dog i januari 2010 och Marian L. tros ha grävt upp kroppen kort efter hennes begravning.

– Det är sannolikt att mannen grävde upp moderns kropp omedelbart efter hennes begravning och därefter mumifierade den varpå kroppen har stannat kvar i det här huset sedan 2010, säger åklagarmyndighetens taleskvinna Joanna Smorczewska enligt Daily Mail.

Läs även: Mördade fästman och levde med liket

Läs även: Kände lukt i hyrbilen – hittade lik i bagageutrymmet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag