Vänsterdebattör: ”Ökad invandring kan stoppa bränderna”

Andreas Magnusson är bland annat krönikör på Magasinet Paragraf. Foto: SVT
  • Fredag 27 jul 2018 2018-07-27
E-post 8223

SVERIGE Ett antal skogsbränder härjar just nu i Sverige och läget för räddningstjänsterna är ansträngt. Då kommer debattören Andreas Magnusson från Magasinet Paragraf med lösningen – öka invandringen.

Andreas Magnusson är gymnasielärare och krönikör på sajten Magasinet Paragraf. I sitt senaste alster tar han sig an frågan om skogsbränderna som har präglat den heta sommaren. Magnusson pekar på att Sverige är ett stort land till ytan men med få invånare, och därför finns det stora landområden som utgörs av skog.

”Vill man vara lite drastisk kan man påstå att Sverige är på väg att växa igen”, skriver Andreas Magnusson som tycker att vi har mer skog än vi kan hantera. Vänsterdebattören hänvisar till den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt (M), som flög över Sverige och då noterade att det ”finns mer plats än man kan föreställa sig”.

Invandrare ska bo i skogen

Hade det funnits fler vägar i skogarna hade dessa fungerat som naturliga brandstopp. Dessutom upptäcks bränder snabbare om det bor mycket folk i glesbygden. Magnussons slutsats blir att vi måste befolka de stora skogsområdena som ligger främst i norr, och att vi inte kan göra det själva: ”Det krävs tillskott av människor från andra länder för att det ska bli möjligt.” Han fortsätter:

”För att det ska vara möjligt kan vi behöva ge fler människor asyl och öka arbetskraftsinvandringen. Det blir då väldigt viktigt att vi satsar ordentligt på glesbygden och att vi aktivt arbetar för bättre integration av alla nya medborgare. Sverige kan på sikt bli ett rejält tillväxtland där omfattande skogsbränder är ovanliga.”

Det är oklart om Andreas Magnusson vill tvångsplacera invandrarna i glesbygden. Undersökningar har nämligen visat att väldigt få flyktingar bosätter sig i Norrland och att cirka 70 procent väljer att bo i storstadsregionerna.

Läs även: Oops SVT did it again: Mörkade vem vänsterdebattör var i Opinion Live

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag