Vänsterpartiet bygger tv-studio i riksdagen – ska ”runda journalister”

Foto: Ankara (CC BY-SA 3.0)
  • Onsdag 4 nov 2020 2020-11-04
E-post 198

STOCKHOLM Vänsterpartiet ska bygga upp en egen tv-studio i riksdagen som man ska använda för att kommunicera direkt till sina väljare. Det rapporterar Expressen.

I december ska partiet påbörja projektet som alltså beskrivs som en egen tv-studio i riksdagen. Ansvarig för satsningen blir Anna Herdy som fram tills nu varit chefredaktör för den socialistiska tidningen Flamman – ett jobb hon lämnar till förmån för Vänsterpartiet.

Expressen: Är detta ett sätt att runda journalister?

– Ja, det är det. Det kanske låter hårt, men det är klart att det är en vinst om ett parti kan ha en direktkanal till väljarna och slippa mellanhänder, säger Anna Herdy.

Försvårar det inte kritisk granskning av partier?

– Det tror jag inte, medierna har fortfarande all möjlighet att granska Vänsterpartiets politik och våra företrädare. Jag har en erfarenhet av att vara publicist. Jag vill inte skapa format som känns som Kina-tv. Men det är klart att det kommer synas att Vänsterpartiet är avsändare.

Nyheter Idag ringde upp Anna Herdy för att fråga hur det fungerar i praktiken att starta en tv-studio i riksdagen. Det kan hon dock inte förklara än.

– Jag börjar den 1 december och då kommer det bli mer tydligt vad som ska hända, säger hon.

Läs även: Förslaget: Ge kommunjobb till afghaner som ska utvisas

Läs även: V-politiker rasar mot ”helt vitt” kommunfullmäktige: ”Rasismen tar allt mer plats”

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag