Vänsterpartist vägrar sitta bredvid sverigedemokrater i riksdagsutskott

Linda Westerlund Snecker (V). Foto: Faksimil riksdagen
  • Torsdag 25 apr 2019 2019-04-25
E-post 4711

STOCKHOLM Linda Westerlund Snecker, rättspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, vägrar sitta bredvid sverigedemokrater i riksdagens justitieutskott. Det berättar SD:s Adam Marttinen, hennes före detta bordsgranne.

Linda Westerlund Snecker har begärt och beviljats platsbyte i justitieutskottet för att slippa sitta bredvid Adam Marttinen och de andra SD-ledamöterna. Det berättar Marttinen som själv var på plats på torsdagens sammanträde och då upptäckte att Westerlund Snecker flyttat till andra sidan bordet.

– Man sitter platsvis efter en invalsordning i utskottet, och det brukar samtliga ledamöter respektera. Så det var flera representanter som reagerade på det här och en av dem frågade vad det kom sig att hon hade bytt sida. Då sade hon att hon vägrade sitta bredvid nazister, säger Adam Marttinen.

Han säger att han har suttit bredvid Westerlund Snecker i flera år och att det har varit god stämning dem emellan. Hur det kommer sig att hon nu har bestämt sig för att byta plats vet han inte.

– Jag blir personligen lite kränkt, om man får säga så. Just att man kallar oss för nazister och inte kan sitta bredvid mig som människa, för det är där det kommer till i slutändan, säger Adam Marttinen, som är rättspolitisk talesperson för SD.

När Nyheter Idag ringer upp Linda Westerlund Snecker förnekar hon att hon ska ha kallat SD för nazister.

– Jag har inte sagt det, och alla andra kommentarer får utskottets ordförande ta, säger hon.

Adam Marttinen säger sig dock vara säker på att han har hört rätt.

– Jag kan ta gift på att jag hörde det alldeles korrekt. Sedan är det kanske olämpligt att delge vad man säger i ett utskottssammanhang, men när det gäller rena förolämpningar och det som nästan kan betecknas som förtal så känner jag att jag kan göra ett undantag och berätta rakt ut vad som har sagts, säger han.

Läs även: V-politikern: ”Därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag