Vänsterpolitiker: ”Samvetslösa damer” utnyttjar afghanpojkar via Facebookgrupp

Genrebild. Ensamkommande flyktingbarn demonstrerar i Stockholm. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Ensamkommande flyktingbarn demonstrerar i Stockholm. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 2 jul 2018 2018-07-02
E-post 1180

SVERIGE Enligt Stefan Lindquist, distriktsordförande för Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösand, används Facebookgruppen ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan nu!” till att utnyttja så kallade papperslösa pojkar från Afghanistan. Han säger att framför allt kvinnor erbjuder pojkarna bostad och mat mot sex.

För Samhällsnytt bekräftar Stefan Lindquist att det är i gruppen ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan nu!” som det pågår ett ”vidrigt utnyttjande” av afghanska pojkar. Enligt honom tar ”samvetslösa damer” där kontakt med pojkarna och bjuder in dem till sina hem där de utnyttjar dem för ”allt från slavliknande arbeten” till ”vidriga sexuella övergrepp och våldtäkter”.

Stefan Lindquist säger att han har försökt informera gruppen om detta missförhållande men har sedan dess blivit blockerad. Gruppens ansvariga vet om vad som pågår men vägrar att polisanmäla ”av rädsla för vad rasisterna skall använda uppgifterna till”, skriver Lindquist i ett inlägg på Facebook.

Till Samhällsnytt säger han att han själv har polisanmält ”i alla fall tio stycken – en eller två män och resten är kvinnor”. Anklagelserna gör han utifrån vittnesmål från pojkarna själva samt människor som hjälper dem. Han har även anmält Facebookgruppens administratörer för att de har underlåtit att anmäla övergreppen.

Samhällsnytt har försökt få kontakt med representanter för gruppen för en kommentar, men inte lyckats eftersom gruppens status nu är ”hemlig”.

”Pojkarna själva kan inte polisanmäla på grund av att de är papperslösa och befinner sig i landet olagligt vilket gör det extra vidrigt det dessa äldre samvetslösa damer håller på med. Stäng grupperna eller ta ansvar för de som finns där”, skriver Stefan Lindquist.

Läs även: ”Helt öppna gränser” – Fi:s nya partiledare vill stoppa alla utvisningar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag