Vänsterprofilen Helle Klein ny ordförande för Svenska tidskrifter – vill satsa på etik

Foto: Vogler/Creative Commons
  • Fredag 13 apr 2018 2018-04-13
E-post 18

SVERIGE Branschorganisationen Sveriges tidskrifter fick på torsdagen ny boss. Helle Klein, chefredaktör på LO-tidningen Dagens Arbete och tidigare politisk chefredaktör för Aftonbladet, tar över ordförandeskapet.

Helle Klein tar över efter tidningen Chefs vd Unn Enberg som ordförande.

– Jag ser den digitala utvecklingens betydelse för innehåll och affär liksom värnandet av den fria journalistiken och den publicistiska etiken som avgörande framtidsfrågor. Och jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och kansliet driva vidare Sveriges Tidskrifters egen förnyelse, säger Helle Klein i en artikel på Sveriges tidskrifters hemsida.

Helle Klein, som även är präst, har profilerat sig bland annat som en av ärkebiskopen Antje Jackeléns tillskyndare.

– Antje Jackelén blir alldeles lysande som ärkebiskop. En ny K G Hammar, sade hon till Sydsvenska Dagbladet i samband med att Jackelén tillträdde.

Helle Klein har grundat den kristna tankesmedjan Seglora smedja och har ofta debatterat teologiska frågor. Bland annat skrev hon en artikel med titeln ”Helt rätt att anställa en imam” i samband med att debatt uppstod kring att en imam anställdes av Sofia församling för att arbeta på Fryshuset i Stockholm 2011.

Läs även: ”Bland våra hjältar finns inga vita män” – ny utställning på Mångkulturellt centrum

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag