Vänsterprofilen Sneckers annorlunda tips: Bekräfta inte män

Linda Snecker (V) Foto: Instagram/Riksdagen
  • Fredag 12 mar 2021 2021-03-12
E-post 989

SVERIGE Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker är en färgstark profil på sociala medier. I ett färskt Instagraminlägg ger nu Snecker ett något annorlunda tips riktat till alla kvinnor – att inte bekräfta män eller omgivning. ”Jag märker att män ofta söker bekräftelse av kvinnor. Som mannen som precis tappade ut sitt kaffe på tåggolvet, han tittade på mig och ville ha den där blicken av medlidande. Det fick han inte. Det var oerhört skönt”, skriver Snecker.

Det händer ofta något när Vänsterpartiets rättspolitiske talesperson Linda Snecker är i farten. Både i riksdagsdebatter och i olika inlägg på sociala medier som Instagram, Twitter och den Kinakontrollerade appen Tiktok där Snecker bjuder på sig själv.

Nu har Linda Snecker gjort ett nytt inlägg på sitt officiella Instagramkonto som fått stor spridning även utanför Instagram.

Linda Snecker har lagt ut en selfie från tågstolen med en uppmaning till alla kvinnor.

”Idag ska ni pröva på något som är oerhört skönt. Att inte bekräfta män”, skriver Snecker.

Varför ska man inte göra det? Snecker förklarar att hon lagt märke till att män ofta söker bekräftelse av kvinnor.

”Som mannen som precis tappade ut sitt kaffe på tåggolvet, han tittade på mig och ville ha den där blicken av medlidande. Det fick han inte. Det var oerhört skönt”, skriver Snecker som konstaterar att det nya förhållningssättet kan uppfattas speciellt.

”Ja. Det kan också uppfattas om kallt och otrevligt. Men ärligt talat, hur många gånger har du som kvinna fått samma bekräftelse från män? Inte särskilt många kan jag gissa”, poängterar Snecker.

Kvinnor lägger mycket energi på att se och bekräfta andra istället för att fokusera på sig själv resonerar Snecker.

”Jag tror inte att vi får en bättre värld av att vi människor inte ser varandra, men jag tror att kvinnor generellt skulle ha mer ork och energi om vi inte fokuserade så mycket på andra. Pröva! Hur kändes det?”, skriver hon.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Linda Westerlund Snecker (@lindasnecker)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag