Var femte i Knivsta känner sig otrygg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 Nov 2018 2018-11-28
E-post 8

KNIVSTA 20 procent av invånarna i Knivsta känner sig inte trygga. Polisen och Knivsta kommun har genomfört en trygghetsundersökning för att se hur man kan öka tryggheten i kommunen.

I Knivsta kommun har en trygghetsundersökning genomförts av kommunen i samarbete med polisen. 370 knivstabor svarade på en enkät om hur de upplever tryggheten i kommunen och 20,1 procent av invånarna uppger att de inte känner sig trygga i sin kommun, uppger SVT Nyheter.

– 79,9 procent har svarat ja och 20,1 har svarat nej, säger Ida Larsson som är samordnare för integration och folkhälsa i Knivsta kommun till SVT Nyheter.

De flesta som svarade är mellan 30 och 67 år. Medborgarna fick även svara på frågor om var man känner sig trygg och vad som uppfattas som viktigast för att öka tryggheten.

– Vi ska titta på resultatet och göra en analys. Underlaget vägs in i medborgarlöftet för 2019 mellan polis och kommun och invånarna. Resultatet kan också bli en del av underlaget för det samverkansavtal som ska uppdateras mellan Knivsta kommun och polisen säger Ida Larsson.

Fram till 2003 var Knivsta en del av Uppsala kommun och är en mindre kommun med 18 625 invånare.

I grannkommunen Uppsala finns problem med kriminalitet och ökande sexualbrott. Uppsala, som styrs av S, L och MP, bygger även boenden för afghanska män i miljonklassen.

LÄS ÄVEN: Polisen: Sexuella ofredanden har ökat med över 60 procent i Uppsala

LÄS ÄVEN: Uppsala kommun miljonsatsar på boende för afghanska män

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag