Växjö kommun: ”Ingen skillnad mellan böneutrop och glassbilen”

Tjänstemännen tar inte ställning. Foto: Flickr & wikipedia.
  • Tisdag 13 feb 2018 2018-02-13
E-post 1480

VÄXJÖ Miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö ska besluta om tillstånd för moskéns böneutrop. Budskapet spelar ingen roll.
– Vi gör ingen skillnad på om det är böneutrop eller om det är glassbilen, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Henrik Ohlin. 

Stiftelsen ”Växjö muslimer” har ansökt om att få ha böneutrop från sin moské. Frågan ska nu avgöras av miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö kommun, huruvida ljudnivån kan anses vara acceptabel för invånarna i trakten. Det uppger P4 Kronoberg. 

– Vi kollar om ljudnivåerna är höga eller låga och om det är ofta. Och om de kan vara en olägenhet, en negativ påverkan på vår hälsa, säger Henrik Ohlin, miljö- och hälsoskyddsinspektör till P4 Kronoberg. 

Budskapet i böneutropen är inget som den Miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö kommer att ta ställning till. Enligt Ohlin är det, för beslutet, ingen skillnad i huruvida det handlar om glassbilens melodi eller om det handlar om en imam som skriker Allahu Ahbar.

– Vi gör ingen skillnad på om det är böneutrop eller om det är glassbilen.

LÄS ÄVEN: Moskén i Växjö ansöker om böneutrop: ”Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag