Veronica Palm tillbaka i politiken – ska stoppa gängrekrytering med fritidsgård

Veronica Palm (S) i debatt. Foto: SVT Play
  • Tisdag 28 jan 2020 2020-01-28
E-post 2137

STOCKHOLM Veronica Palm (S), tidigare riksdagsledamot och nu kommunpolitiker i Stockholm, vill öppna en fritidsgård som tidigare stängts efter att ha blivit ett tillhåll för kriminella. På så sätt ska ungdomar stoppas från att rekryteras till kriminella gäng.

Veronica Palm lämnade riksdagspolitiken 2015 men gör nu en comeback på det lokala planet. Sedan september är hon vice ordförande för Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd i Stockholm.

Aftonbladet rapporterar att hon engagerar sig för att få ungdomar i området Rågsved att välja bort den kriminella banan. Rågsved, som ligger i södra Stockholm, är med på polisens lista över utsatta områden.

I november stängdes fritidsgården i området då äldre kriminella vistades där och sålde droger. Nu vill Veronica Palm att kommunen återupptar verksamheten.

– En fritidsgård kan inte lösa grov brottslighet, för det behövs stor närvaro av polisen och att de som begår brott lagförs. Men den kan vara viktig för att stoppa rekryteringen till gängen, säger hon till Aftonbladet.

– I Rågsved ser vi att det är 12-, 13-, 14-åringar som rekryteras till att sälja droger och springa ärenden. Och då är en fritidsgård ett viktigt alternativ för att de ska få något annat att göra.

Palm menar också att fritidsgården kan vara bra för integrationen och ge ungdomar en väg in i det svenska samhället och föreningslivet.

Läs även: Veronica Palm i debatt med David Eberhard: ”Rasbiologisk syn”

Läs även: Heberlein: Förintelsens bödlar var vanliga människor

Lyssna: ”Det är ju inte stake i dem som i Sonesson och Skånemoderaterna”

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag