Video: Bil knuffas ner i t-banestation och julgran sätts i brand – Gäng terroriserade Bryssel på nyår

Foto: Youtube
  • Lördag 2 jan 2016 2016-01-02
E-post 247

BELGIEN En bil som knuffas ner i en tunnelbanestation och en julgran som utsätts för en brandbombsattack. Natten till nyårsdagen terroriserades Bryssel av ungdomsgäng och videoklipp från händelserna har under fredagen fått spridning på Youtube och i övriga sociala medier.

Tusentals extra poliser hade kommenderats ut på gatorna i den belgiska huvudstaden och det officiella nyårsfirandet hade ställts in av rädsla för islamistiska terrorattacker. Trots det var det på sina håll kaotiskt när gäng av unga män terroriserade staden.

Vid tunnelbanestationen Clemenceau knuffade en grupp män en bil ner för trapporna till stationen. Stationen var öppen när bilen knuffades ner och bara tillfälliga omständigheter gjorde att ingen skadades eller dödades när bilen kraschade ned för trapporna. I trappan bredvid den där bilen knuffades ner var samtidigt flera personer på väg upp för trappan, skriver IB Times.

Efter illdådet tvingades tunnelbanestationen hålla stängt och bilen stod kvar nere i stationen under nyårsdagen. En talesman för Bryssels lokaltrafik uppgav under fredagen att det kommer ta tid att få bort bilen från stationen.

I närheten av tunnelbanestationen stacks dessutom en julgran i brand med hjälp av en brandbomb. En film som skildrar brandbombsattacken har under fredagen spridits i sociala medier.

Det är oklart vad det är för unga män som ligger bakom dådet i tunnelbanestationen och attacken mot julgranen, men den syrianska föreningen KAS uppger att det är arabiska migranter som ligger bakom attentaten.

Även i Sverige

Även i Sverige har det under jul- och nyårshelgen varit kaotiskt i flera städer i samband med att ungdomsgäng anlagt bränder och attackerat polisen. Under annandagen försökte ungdomsgäng tända eld på en julgran i stadsdelen Navestad i Norrköping avslöjade polisen för Nyheter Idag tidigare i veckan.

– De försökte elda upp julgranen i centrum, men det misslyckades, och sedan hade de eldat på en gångbro också med någon vätska så att folk inte kunde passera, berättade Gittan Gustafsson, som är stationsbefäl på polisen i Norrköping, i onsdags.

Se även:
77-åring tvingades fly undan eldinferno vid kravaller i Kristianstad – Brandman: “Hettan var så stor att fönstren sprack”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag