VIDEO: Pensionärer utsatta för stenkastning av barngäng i Trollhättan

  • Fredag 27 sep 2019 2019-09-27
E-post

TROLLHÄTTAN En grupp barn kastade sten och skrek könsord mot pensionärer som var på väg att lämna PRO:s bingolokal i stadsdelen Kronogården på torsdagen. Nu söker socialtjänsten föräldrarna till barnen för ”att föra samtal”, uppger Sveriges Radio.

English version: VIDEO: Senior citizens harassed, ambushed by stone throwing kids in Swedish ”ghetto”

Bli PLUS-medlem

Det var på torsdagen vid 17-tiden som pensionärer skulle lämna bingolokalen i Kronogården som de blev trakasserade av en grupp barn och utsatta för stenkastning. Barnen skrek också könsord.

Något som fångats på video. En pojke syns också tydligt svängandes med en kätting i videon.

Sveriges Radio uppger att ingen polisanmälan har gjorts.

– Det som vi gör nu är att vi försöker identifiera barnen och kontakta vårdnadshavare för att kalla till samtal, säger Vivian Kostadius, kommunikationschef på Trollhättan stad, till Sveriges Radio.

Kostadius uppger att man haft samtal sedan i somras om ”trygghetssituationen” vid PRO:s lokaler. Det kan bli tal om vakter på plats.

– Nu har vi en diskussion om att fältassistenterna ska anpassa sina rörelsemönster. Vi tittar också på belysning och eventuell vaktrondering, säger hon.

Lars-Ove Blomryd är ordförande i PRO Trollhättan Södra. Han berättar för SVT att man blivit trakasserade i flera år. Bara i år har det slagits sönder över 20 glasrutor.

– Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna om oss att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, säger han till SVT.

PRO har polisanmält händelserna och även anlitat vaktbolag. Men inget har hjälpt.

– Vi älskar lokalerna, det finns massa parkeringsplatser, vi är ju över 200 medlemmar och det kommer väldigt många på våra träffar. Vi kommer att vara kvar i lokalen då våra medlemmar är beroende av den, men vi måste ha hjälp att skydda oss. Vi är ju över 200 medlemmar, säger Lars-Ove Blomryd.

Kronogården är en stadsdel med hög andel invandrare och finns med på polisens lista över utsatta områden.

En källa inom polisen uppger till Nyheter Idag att Kronogården är det värsta området i Västra Götaland och narkotikaproblematiken är omfattande.

– Vi lägger mycket resurser där nu för om det inte görs något nu kommer vi få stora problem i framtiden. Då kommer det att bli en ”no go-zon”, säger källan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du gillade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag