Ygeman (S): Korankravallerna har inte med kulturskillnader att göra

Bild: Olaf Kosinsky (CC BY-SA 3.0) / Niklas Luks / NkpgNews
  • Tisdag 26 apr 2022 2022-04-26
E-post 466

ÖREBRO Efter påskens korankravaller besökte integrationsminister Anders Ygeman (S) Örebro på måndagen, där våldsamma upplopp utspelade sig under långfredagen. I en intervju med Expressen får han frågan 0m det finns några kulturskillnader att överbrygga med anledning av upploppen.
– Det finns väl alltid kulturskillnader, men jag tror inte det är de i bakgrunden här, svarar Ygeman.

Han fortsätter med att berätta vad han anser att upploppen handlade om.

– Det handlar om organiserade våldsverkare som tar Paludans provokationer som anledning för att ge sig på svensk polis, säger han till tidningen.

Läs även: ”Kvinnor i 40-60 årsåldern kastar sten mot oss, deras egna barn gör likadant”

På frågan om han tror att kravallerna primärt hade med religion att göra eller om Paludans inplanerade koranbränningar användes som ett svepskäl för att ge sig på polisen ger Ygeman ett tydligt svar.

– Jag skulle säga i första hand det senare (svepskäl, reds. anm.). Sedan fick man en svans med sig som var upprörda över Paludan och koranbränningarna. Men framför allt handlar det nog om organiserade kriminella element som använder det här som en förevändning för att ge sig på poliser.

I intervjun säger Ygeman också att Sverige har väldigt högt i tak vad gäller yttrandefrihet och att det är något vi ska fortsätta ha – även om han personligen tar avstånd från att bränna böcker.

Läs även: Åklagare: ”Om mamma är med och kastar sten – vad lär sig barnen?”

Läs även: Ygeman: ”Paludan ger sig på svensk polis”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag