Ygemans pressekreterare vill inte ge exempel på ”hatpredikanter” som ska bannlysas

Anders Ygeman (S). Foto: riksdagen
  • Onsdag 28 mar 2018 2018-03-28
E-post 347

SVERIGE Anders Ygeman (S) vill neka politiska och religiösa extremister inresa till Sverige, inklusive kristna extremister. När Nyheter Idag ringer upp hans pressekreterare vill denne inte ge några exempel på vilka personer det kan beröra.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat att Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, och hans parti vill att vissa extremister ska förbjudas att komma till Sverige.

Ett alternativ är att EU gör en gemensam lista för vilka som inte ska släppas in i Schengenområdet, annars ska Sverige gå vidare med egen lagstiftning.

– Det handlar om hat- och hotpredikanter inom den religiösa miljön, som muslimska extremister eller kristna extremister, och det kan handla om den högerextrema miljön, har han sagt till SVT Nyheter, som frågar honom om några sådana personer redan har kommit hit.

– Tyvärr har vi sett ett antal exempel på människor från den politiska och religiösa miljön som har kommit till Sverige för att sprida hat och hot, och som borde nekas inresa i Sverige, svarade Ygeman, utan att precisera vilka dessa var.

Nyheter Idag ville fråga Anders Ygeman om han kunde ge exempel på personer som han inte vill släppa in i landet på grund av deras åsikter. Men när vi talar med hans pressekreterare Fredrik Persson tar det stopp.

– Vi avböjer kommentar, tack, säger Fredrik Persson.

Helt och hållet?

– Mm.

Han har inga exempel på …

– Men som sagt, vi avböjer kommentar. Tack, hej då.

Läs även: Ygeman: ”Sverige underskattade hotet från den våldsbejakande extremismen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag