Youtube tog bort Kommunistiska partiets parodi efter påtryckningar från Sverigedemokraterna

  • Fredag 8 dec 2017 2017-12-08
E-post 223

INTERNET Kommunistiska partiets parodi på Sverigedemokraternas valfilm har plockats bort från youtube efter att SD anmält den för upphovsrättsintrång. KP har nu laddat upp filmen på sin hemsida istället. 

I början av veckan rapporterade Nyheter Idag att Kommunistiska partiet gjort en parodi på Sverigedemokraternas valfilm, där man ersatt ljudet med ett eget ljudspår som ska föreställa Jimmie Åkesson.

LÄS ÄVEN: Kommunistiska partiet gör parodi på SD:s valfilm: ”Vi sverigedemokrater hatar arbetare”

Filmen låg ute på Youtube och KP sa att deras syfte var att nyansera kritiken mot SD, som enligt KP är ett renodlat högerparti som företräder överklassens intressen. KP döpte sin omgjorda version av filmen till ”Sanningen om SD”.

Nu har filmen ”Sanningen om SD” tagits bort från Youtube efter påtryckningar från Sverigedemokraterna.

Anledningen är upphovsrättsintrång.

Därför har Kommunistiska partiet lagt upp sin egengjorda version av Sverigedemokraternas valfilm på sin hemsida istället, där rubriken lyder ”Videon SD inte vill att du ska se”.

På Facebook skriver Kommunistiska Partiet att deras version av SD:s valfilm ”visar vad Jimmie Åkesson verkligen tycker”.

LÄS ÄVEN: Partisekreteraren för Kommunistiska Partiet: ”Vi är för en asylpolitik men inte ekonomisk invandring”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag