Youtubeklipp utlöste terrorlik beredskap i Stockholm – Tåg utrymdes av piketen

Piketpolisen förberedde sig för att ta sig an "terroristen".
  • Tisdag 12 jan 2016 2016-01-12
E-post 39

STOCKHOLM Ett Youtubeklipp skapade under tisdagskvällen ett stort polispådrag vid Årstabergs station söder om Stockholm. Piketpolis beväpnad med förstärkningsvapen utrymde ett tåg och letade efter bomber och en misstänkt bombman.

Nyheter Idag fick strax efter klockan halv nio på kvällen veta att polis såväl som ett stort antal brandbilar och annan räddningspersonal larmats till Årstabergs tågstation i södra Stockholm. Detta efter uppgifter om att någon hotat spränga ett tåg i luften.

Men det befarade terrorliknande hotet visade sig vara ett Youtubeklipp.

– Det var någon som satt på tåget och hade spelat upp något Youtubeklipp där någon hade sagt ”allahu akbar” eller något liknande, berättar Stockholmspolisens vakthavande befäl Anders Mattsson för Nyheter Idag.

– Och då hade folk hört det här och blivit oroliga. Den här personen har hört av sig till polisen och sagt att ”det var nog mig ni letade efter”, fortsätter han.

Den Youtubetittande mannen är inte misstänkt för något brott.

– Det var lite klumpigt gjort kanske, vi inledde en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, men sedan lade vi ned den, säger Mattsson.

Se även:
Stor dramatik vid bombhot mot tåg i Stockholm – Polisen utrymde tåget

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag