Yüksel hotar stämma Jomshof för förtal

Bild: Pressbild partiet Nyans/Nyheter Idag
  • Onsdag 5 jul 2023 2023-07-05
E-post

Nyans partiledare Mikail Yüksel hotar att stämma Richard Jomshof (SD) för förtal. Detta sedan Jomshof kallat Yüksel för en ”landsförrädare” i ett inlägg på Twitter.

På tisdagen sade partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel till Dagens Nyheter att ”Sverige måste lära sig att böja sig” för länder som Turkiet om landet vill släppas in i försvarsalliansen Nato.

Detta med anledning av att Yüksel sagt till den regimtrogna turkiska tidningen Sabah att Turkiet bör använda den svenska Nato-ansökan för att pressa Sverige att förbjuda koranbränningar.

– Den svenska regeringen är fast besluten att komma med i Nato och behöver Turkiets stöd. Genom att trycka på kan Ankara hjälpa till att förhindra hatbrott som att bränna koranen, sade Yüksel till Sabah.

Det fick Richard Jomshof att gå i taket. I ett inlägg på Twitter kallar han Yüksel för en ”landsförrädare”.

Nu säger Yüksel till Expressen att han kommer stämma Jomshof för förtal

– Det där är helt enkelt förtal. Landsförräderi är ett brott, om jag är en landsförrädare har jag begått ett brott, menar han. Då kommer jag anmäla honom för förtal. Vi kommer att ses i tingsrätten, säger Mikail Yüksel.

Enligt Yüksel visar de starka reaktionerna på hans intervju med Sabah att ”yttrandefriheten enbart gäller i en riktning i Sverige”.

– Alla vill yttra sig fritt, bränna Koranen och förolämpa muslimer, men när jag yttrar mig och säger något emot som de inte håller med om börjar de hata, helt enkelt.

Läs även: Yüksel uppmanar Turkiet att pressa Sverige till förbud mot koranbränningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag