Zlatan hyllar islamistiska diktaturen Qatar: ”Ett system som funkar”

Zlatan Ibrahimovic och Qatars emir Tamim bin Hamad. Bild: Tasnim News Agency/CC BY 4.0/Ahmad Thamer Al Kuwari/CC0
  • Tisdag 21 mar 2023 2023-03-21
E-post

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic hyllar den islamistiska diktaturen Qatar i en intervju med SVT Sport. Enligt Ibrahimovic har Qatar ”ett system som funkar”.

– Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej. I Sverige finns det kriminalitet? Ja väldigt mycket. Droger? Ja. Qatars system funkar, säger Ibrahimovic till SVT.

Det hela började med att Ibrahimovic fick en fråga om sitt besök i Qatar under fotbolls-VM på en pressträff. Han besvarade frågan genom att hylla Qatar och turneringen.

– Jag och familjen var där i två dagar. Organisationen, tio poäng. Upplevelsen, tio poäng. Matchen, tio poäng. Publiken, tio poäng. Maten tio poäng. Resan, tio poäng. VM, tio poäng. Allt var tio poäng. Ville du höra något annat? sade Ibrahimovic.

I en intervju med SVT Sport efter pressträffen säger Ibrahimovic att den islamistiska diktaturen Qatar har ”ett system som funkar”.

– Qatar som land, jag tror att det är ett system som funkar. Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej. I Sverige finns det kriminalitet? Ja väldigt mycket. Droger? Ja. Qatars system funkar. Det svenska systemet? Det funkar, men om det funkar till hundra procent, det vet jag inte.

Qatar är en absolut monarki där den regerande emiren Tamim bin Hamad utövar den lagstiftande, verkställande och dömande makten. Landet har sharialagar, med dödsstraff för homosexualitet och att lämna islam.

Läs även: Vänstern rasar när Zlatan poserar med Berlusconi

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag