16-åring begärs häktad – misstänks för tre gängmord på oskyldiga

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 16 okt 2023 2023-10-16
E-post

En 16-årig pojke, som ska ha varit på rymmen från ett HVB-hem, begärs häktad som på sannolika skäl misstänkt för tre mord vid två olika skottlossningar söder om Stockholm i förra veckan. I det första fallet mördades en småbarnspappa som helt saknar kopplingar till gängkriminalitet, i det andra fallet mördades två kvinnor i en familj där mannen är släkt med en gängkriminell.

I förra veckan mördades tre personer i två separata skottlossningar söder om Stockholm. Natten till torsdagen sköts en pappa ihjäl medan en mamma skottskadades och ett litet barn skadades lindrigt efter att en person tagit sig in i en bostad i Västberga och öppnat eld.

Enligt uppgift till Expressen ska mamman har skjutits i ryggen när hon försökte fly med sitt barn i famnen.

Enligt Expressen saknar den attackerade familjen kopplingar till gängkriminalitet. Motivet till mordet ska ha varit att de delade efternamn med en person som tillhör ett kriminellt gäng som tagit ställning mot Rawa Majid i den pågående konflikten inom det kriminella nätverket Foxtrot.

Natten till fredagen var det dags igen. Då trängde sig en person in i en bostad i Tullinge och sköt ihjäl två kvinnor. I det fallet var mannen i familjen – en föreläsare och artist känd från bland annat Melodifestivalen – släkt med en person ur Zero-nätverket, som brutit sig loss från Foxtrot och vänt sig mot Rawa Majid.

En sextonårig pojke greps kort efter fredagsnattens dubbelmord när polisen stoppade en taxi vid Huddinge gymnasium.

Enligt uppgift till Expressen försökte pojken fly till fots men greps av poliser med dragna vapen. Vid gripandet hade pojken ett magasin och ammunition till ett automatvapen på sig, och i taxins bagageutrymme hittade polisen ett automatvapen.

Nu har pojken häktats som på sannolika skäl misstänkt för tre mord, två mordförsök och två fall av grovt vapenbrott, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt Expressens uppgifter var pojken på rymmen från ett HVB-hem när morden begicks.

Läs även: Två kvinnor ihjälskjutna i hem-invasion kopplas till rävkriget

Läs även: Pappa död, mamma och barn skadade när oskyldig familjs bostad attackerades i gängkriget

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag