18-årig kvinna allvarligt knivskuren – minderåriga flickor gripna

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 maj 2021 2021-05-30
E-post

UPPLANDS VÄSBY En 18-årig kvinna påträffades allvarligt knivskuren i en park natten mellan lördag och söndag. Tre unga kvinnor har gripits misstänkta för mordförsök och brott mot knivlagen. Två av de gripna är minderåriga enligt polis.

Strax efter 02 natten mellan lördag och söndag påträffade polis en knivskuren kvinna i 18-årsåldern i en park i Upplands Väsby norr om Stockholm, rapporterar SVT. Kvinnan ska ha blivit knivskuren i buk och hals.

– Polispatrullen hjälpte till att vårda den skadade när de kom till platsen, säger Anna Westberg presstalesperson vid polisen, till SVT.

Kvinnan, som är allvarligt skadad, fördes med ambulanshelikopter till sjukhus där hon hålls nedsövd. En A-traktor som polis såg lämna platsen påträffades senare, och tre unga kvinnor greps av polis.

Två av de gripna är minderåriga enligt polis. Det misstänkta brottet rubriceras som mordförsök och grovt brott mot knivlagen.

Läs även: Man i Kungsbacka försökte stoppa bilbrand – knivhöggs

Läs även: Tioåring höggs i halsen med penna på skola

Läs även: 17-åring ”kände sig kränkt” – knivhögg man på internetcafé

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag