9-åring föräldralös – hela familjen ihjälskjuten

Arlo Schmidt och hans mördade familj. Bild: GoFundMe
  • Söndag 24 jul 2022 2022-07-24
E-post 106

9-åriga Arlo Schmidt har blivit föräldralös efter att hela hans familj skjutits ihjäl på en campingplats i en naturpark i Iowa, USA. Hans pappa Tyler Schmidt, 42, mamma Sarah Schmidt, 42, och hans 6-åriga syster Lula Schmidt hittades alla döda i sitt tält på fredag morgon, rapporterar AP News.

Deras misstänkte mördare, Anthony Sherwin, 23, hittades senare samma dag död i ett skogsparti i samma naturpark, avliden av en självförvållad skottskada. Motivet till massmordet är okänt.

– Vi vet inte vad som ledde fram till detta, vad som föregick det. Utredningen har så här långt inte visat på någon tidigare interaktion mellan familjen Schmidt och honom, säger utredningsledaren Mitch Mortvedt till AP News på lördagen.

Läs även: Hjälte slog ned massmördare med stol – gav honom stryk med hans egen pistol

Sarah Schmidts bror Adam Morehouse säger till AP News att familjen inte hade några kopplingar till Sherwin, och att han tror att det var ett ”fullständigt slumpmässigt dåd”.

Det är även oklart hur 9-årige Arlo överlevde massmordet, eller om han var på plats när det ägde rum.

– Han är med släkt och är okej, men jag har inte haft någon interaktion med honom. Så vitt jag vet är han fysiskt oskadd, säger Morehouse.

En GoFundMe-sida för Arlo har på söndagen samlat ihop över 100 000 dollar. Insamlingen drivs av Arlos kusin Beth Shapiro, som skriver att ”Arlo är en stark pojke, omgiven av släkt och vänner som stödjer honom så gott vi kan”. Insamlingen ska gå till att hjälpa Arlo för stunden och för hans framtida utbildning.

Efter mordet evakuerades naturparken och campingen, inklusive ett sommarläger för barn. Efter evakueringen var Sherwin den enda person som inte hade återfunnits.

Sherwin bodde i en lägenhet med sina föräldrar och hade inget tidigare brottsregister. Polisen har inte uppgett om han hade tillstånd för det misstänkta mordvapnet.

Läs även: Tvååring föräldralös efter massaker – får miljoner i insamling

Läs även: USA: Tidigare fotbollsproffs sköt ihjäl fem – ”Ingenting går ihop”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag