Tvååring föräldralös efter massaker – får miljoner i insamling

Aiden McCarthy till höger. Bild: Faksimil GoFundMe, Twitter
  • Torsdag 7 jul 2022 2022-07-07
E-post

USA Den tvåårige pojken Aiden McCarthy förlorade båda sina föräldrar i massakern i Highland Park, Illinois, vid ett nationaldagsfirande den 4 juli. På insamlingsplattformen GoFundMe har människor donerat 30 miljoner kronor till den föräldralöse pojken.

”Aiden kommer omhändertas av sin kärleksfulla familj och han kommer att ha en lång väg framför sig för att läka, finna stabilitet och slutligen navigera livet som föräldralös. Han är omgiven av en grupp av vänner och släktingar som kommer att ge honom kärlek och vilka medel som än finns tillgängliga för att försäkra att han har allt som behövs medan han växer upp”, skriver Irina Colon, som startat insamlingen, på GoFundMe.

Insamlingen har blivit en succé och har i skrivande stund samlat in nära 2,9 miljoner dollar, vilket blir ungefär 30 miljoner i svenska kronor. Insamlingens mål var att nå upp till 500 000 dollar.

Aiden McCarthys föräldrar Irina McCarthy, 35, och Kevin McCarthy, 37, mördades i en massaker i Highland Park, en förort strax norr om Chicago, på den amerikanska nationaldagen.

The Daily Beast rapporterar att pojken hittades under sin döde fars kropp av den 38-åriga Lauren Silvas pojkvän, som gav honom till henne. Den tvåårige Aiden var då täckt med sin fars blod.

– Min pojkvän räckte över den lille pojken till mig och sade att han låg under sin pappa som blivit skjuten i benet, säger Silva till tidningen.

Vansinnesdådet i Highland Park misstänks ha utförts av den 21-årige Robert E. ”Bobby” Crimo III, rapporterar New York Post. Crimo kunde gripas av polis efter massakern och i bilder släppta av polisen syns han klädd i vad som verkar vara kvinnokläder och en lång peruk medan han försökte fly från platsen.

Polisen tror att Crimo klädde sig som en kvinna för att dölja sin identitet och sina utmärkande ansiktstatueringar.

Läs även: Mobbare satte eld på sexåring

Läs även: Polisen kritiseras efter skolmassakern – väntade över en timme med att gå in

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag