Afghan åtalas för grov våldtäkt mot flicka

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Tisdag 7 jan 2020 2020-01-07
E-post

JÖNKÖPING En kille i tonåren åtalas för grov våldtäkt mot barn. Hans offer ska vara en flicka under 15 år. Åklagaren yrkar på att killen, som är medborgare i Afghanistan, utvisas.

Enligt åtalet var det i juni i fjol som brottet skedde. På en plats i Jönköping ska afghanen ska ha genomfört sexuella handlingar med flickan mot hennes vilja. Övergreppen avbröts av en annan person.

Enligt åklagaren uttalade flickan upprepade gånger att hon inte ville, och försökte knuffa och slå bort afghanen. Han använde våld genom att trycka ned henne på marken, hålla fast hennes händer och hålla för hennes mun. Han ska även ha bitit henne i läppen.

Läs även: 320 skjutningar under 2019 – 41 döda

Afghanens agerande ska ha orsakat flickan smärta, ömhet, sårskador, blödningar och svullnad.

Åklagaren yrkar på att afghanen utvisas från Sverige och förbjuds att återvända. Enligt åtalet vidgår han delar av händelseförloppet men förnekar brott. Han är tidigare ostraffad.

Läs även: Heberlein: 10-talet var amatörernas glada afton i spalterna

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag