Aftonbladet-kolumnist anklagar artist för homofobi: ”Okej att ha homoskoj”

Fröken Snusk. Bild: Skärmdump SVT
  • Söndag 19 feb 2023 2023-02-19
E-post 0

I en ny låt sjunger artisten Fröken Snusk om att hon inte får ligga med en kille hon försöker gå hem med eftersom han är homosexuell. Det får Aftonbladet-kolumnisten Tone Schunnesson att rasa och i en krönika tar hon låten för intäkt att ”homofobin är tillbaka”. Men nu slår epadunk-stjärnan ifrån sig kritiken. ”Det är okej att ha ’homoskoj'”, skriver hon i en kommentar till Aftonbladet.

Låten som Schunnesson reagerar på heter ”Homofil” och är gjord av Fröken Snusk och Rasmus Gozzi. I låten sjunger Fröken Snusk att hon träffat en kille på stan som hon går hem med. Men sedan tar historien en vändning.

Här är ett axplock ur låttexten:

För jag får inte ligga
Han var homosexuell
Ja han var homosexuell
Ja han var homosexuell

Låten får Aftonbladets kolumnist Tone Schunnesson att gå i taket. I en krönika för tidningen skriver hon att låten ”visar att homofobin är tillbaka”.

”Även om jag förstår att de gör musik med glimten i ögat och även om jag absolut inte tycker att man kan dra politiska slutsatser av en låt får jag ont i magen av att det här är Sveriges senaste soundtrack”, skriver hon bland annat i texten.

”Okej att älska vem du vill”

Men Fröken Snusk håller inte med Schunnesson och slår tillbaka mot anklagelserna i ett mejlsvar till Aftonbladet.

”Att låten skulle vara homofobisk är lika långt ifrån som när media tidigare ville utmåla en av våra mest populära låtar ’Strypsex i ditt garage’ att handla om att vi uppmanar mäns våld mot kvinnor när låten handlar om att det är ok att gilla BDSM”, skriver hon till tidningen.

”Låten syftar att är okej att älska vem du vill, vara vem du vill vara och att det är okej att ha ’homoskoj'”.

Slutligen ger artisten en känga till media och säger att hon och Gozzi är vana vid att deras svar censureras och tror att även ”detta troligen heller inte kommer publiceras”.

På Instagram har Fröken Snusk efter kritiken dessutom lagt ut ett hjärta i Pride-motiv och texten ”Love is love”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FRÖKEN SNUSK (@frokensnuskofficial)

I kommentarsfältet sågas emellertid artisten av flera användare.

”Ska ni på riktigt försöka rädda upp släppet av en homofobisk kamplåt folk kommer skrika åt andra på fester etc med en jävla carpe diem bild?” skriver en person.

Andra går dock till artistens försvar.

”Ja fattar inte varför folk är så kränkta 🥴 hur lyckas folk vrida på låttexten till att den är homofobisk?” skriver en annan.

Lyssna på hela låten i spelaren nedan.

Läs även: Här spårar Kanye ur hos Alex Jones: ”Många saker jag älskar med Hitler”

Läs även: Zara Larsson i blåsväder – kräver att få prata på bio

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag