Aftonbladet om mediemannens våldtäkt mot Cissi Wallin: ”Brott kunde inte styrkas”

Foto: Faksimil
Foto: Faksimil
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 661

SVERIGE Aftonbladet känner till våldtäkts­anklagelserna mot en av sina medarbetare. Det skriver kvällstidningens publisher Sofia Olsson Olsén.

”Hon har framfört anklagelserna förut. Då anonymt. Nu publicerar hon vår medarbetares namn i ett inlägg på Instagram”, skriver Olsson Olsén om den kvinna som framför anklagelserna.

”Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas”, fortsätter texten.

Olsson Olsén understryker att det är rättsväsendets uppgift att avgöra vem som är skyldig till brott och vem som inte är det.

Många köper emellertid inte den förklaringen.

”Inte lika viktigt med domstol när det gällde Borg eller sd-mannen tycker Aftonbladet”, konstaterar en man krasst i ett inlägg på Facebook syftandes på att Aftonbladet brukar resonera annorlunda när det gäller utpekade men ej dömda personer som inte arbetar på den egna redaktionen.

Den utpekade mediemannen kallar i ett inlägg i sociala medier de uppgifter som sprids om honom för ”förtal på internet”.

Nyheter Idag har under dagen gjort flera resultatlösa försök att nå Aftonbladet för kommentar till de allvarliga anklagelser som framförs mot tidningens medarbetare.

Se även:
Publicerar namnet på Instagram: Cissi Wallin anklagar tung medieprofil för våldtäkt
”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig” poserar här med Stefan Löfven
Juridikprofessorn om våldtäktsanklagade mediemannen: ”Har naturligtvis ett stort allmänt intresse”
Ny sexanklagelse mot mäktige mediemannen: Frågade 14-åring om hon ville ligga med honom

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag