Ny sexanklagelse mot mäktige mediemannen: Frågade 14-åring om hon ville ligga med honom

Foto: Faksimil Instagram
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 1623

STOCKHOLM ”Jag skämdes så mycket”, skriver Fridah Jönsson på Preventivpodden om den mäktiga medieman som igår pekas ut av Cissi Wallin som våldäktsman. Jönsson publicerar en skärmdump som visar hur mediemannen frågar den då 14-årige flickan om hon vill ha sex med honom. Som bevis publicerar Preventivpodden en skärmdump på mediemannens sexfråga.

Nu träder fler kvinnor fram mot den mäktiga mediemannen som under gårdagen namngavs och pekades ut som den man som våldtagit journalisten Cissi Wallin. Instagram-kontot Preventivpodden, som drivs av Fridah Jönsson, publicerar en skärmavbild på ett meddelande som den utpekade mediemannen skickat till Jönsson – när hon bara var 14 år gammal.

”När jag var 14 år 2007 skaffade jag Facebook, la till journalisten vars blogg jag läst och avgudat i flera år och skrev på hans timeline (som då hette wall) för att berätta att jag tyckte om hans texter så mycket och ville praoa med honom. Detta var svaret jag fick”, skriver Jönsson.

I svaret frågar mediemannen om 14-åringen vill ha sex med honom.

”Såpass mycket att du vill ligga med mig? (Fan jag fattar inte det här så bra – kan jag svara från min ’wall’?)”, svarade han.

Nu, flera år senare, berättar Jönsson på Instagram att hon ”var ganska nervös och pryd då” och att hon ”skrev eller pratade aldrig om sex”, samt att hon ”skämdes så mycket över att få det här svaret”.

Beskrivs som mäktig: Poserar på bild med statsminister Stefan Löfven

Den utpekade mediemannen arbetar på en av Sveriges största redaktioner och är ett välkänt namn i Sverige. Under gårdagen kunde Nyheter Idag berätta att mediemannen fångats på bild med statsminister Stefan Löfven, något som stärker bilden Cissi Wallin ger om en människa med stor makt.

Nyheter Idag har flera gånger sökt den mediejätte där den utpekade mannen arbetar, utan resultat. Nyheter Idag-krönikören Katerina Janouch uppmanade under gårdagen tjejer att träda fram och berätta om de utsatts för sexövergrepp av mäktiga män i medier.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag