Aftonbladetskribent blandar ihop Kristersson (M) och Kristofferson (TV4)

Lika som bär? Ulf Kristersson och Ulf Kristofferson. Bild: Nyheter Idag/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 27 jan 2021 2021-01-27
E-post 218

Aftonbladets vikarierande ledarskribent Lina Stenberg blandar ihop Moderaternas partiledare Ulf Kristersson med TV4 Nyheternas reporter Ulf Kristofferson i ett inlägg på Twitter. En vanlig sammanblandning enligt Kristofferson själv, som svarar på inlägget med tips om hur man skiljer dem åt.

”Varför svarar inte @U_Kristofferson på frågan från @strandhall – kommer M kompromissa bort aborträtten för att nå makten med KD och SD? ” frågar sig Stenberg i inlägget, som länkar till hennes egen ledartext om M och aborträtten.

Läs även: Hallén: Kristerssons rekordår

Men den hon taggar in i inlägget är inte Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna, utan Ulf Kristofferson, reporter på TV 4 Nyheterna.

Trots att de har olika efternamn är det inte ovanligt att Ulf Kristersson (M) och Ulf Kristofferson (TV4) blandas ihop med varandra.

I alla fall tillräckligt vanligt för att Ulf Kristofferson (TV4) ska svara ”vi tar det igen” i ett svar. I svaret länkar Kristofferson (TV4) till ett filminslag på TV4 om hur man skiljer honom från Kristersson (M).

I klippet diskuterar Ulf Kristersson (M) och Ulf Kristofferson (TV4) vad som skiljer dem åt, som att Kristofferson (TV4) har en mustasch.

– Så hoppas vi alla som har lite svårt med läsförståelsen… kolla lite noggrannare i fortsättningen hur bokstäverna faller, avslutar Kristofferson (TV4) inslaget.

Läs även: Kristersson: ”Djupt misstag” att partierna inte lyssnade på SD

Läs även: Kristersson (M): Terroristerna ska UT

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag