Åkesson: Inte säker på att jag vill ha dem i min regering heller

Foto: Faksimil SVT Play
  • Onsdag 17 nov 2021 2021-11-17
E-post

SVERIGE M, KD och SD har kommit överens om ett gemensamt budgetalternativ där man bland annat vill sänka skatten för de som jobbar och för pensionärer, samt på bensin och diesel. Partierna är även eniga om en skärpt invandringspolitik.

I tisdagens Aktuellt i SVT medverkade Ebba Busch (KD), Jimmie Åkesson (SD) och Elisabeth Svantesson (M, ekonomisk-politisk talesperson) för att prata om uppgörelsen.

Svantesson fick en fråga om M vill sitta i regering med SD om den blågula sidan vinner valet.

– Vi vill ju bilda en borgerlig regering med Kristdemokraterna, men vi vill också – det har vi varit väldigt tydliga med – samarbeta med Sverigedemokraterna. Nu visar ju vi att vi kan göra det och att vi lägger fram en budget som skulle vara väldigt bra för Sverige. Men att vi vill bilda en borgerlig regering, det har vi också varit väldigt tydliga med.

Jimmie Åkesson fick svara på hur han ser på detta.

– Det beror ju på vem som bildar regering, så klart. Jag är inte säker på att jag vill ha med de här i min heller, faktiskt.

– Vi ska ju få ett valresultat först, inflikade Ebba Busch.

– Ett: Det är det politiska sakinnehållet som är avgörande. Två: Det är alldeles för tidigt, tycker jag, att uttala sig om hur en regering ska se ut därför att väljarna ännu inte har sagt sitt, sade Åkesson.

Läs även: M, KD och SD lägger fram gemensamt budgetförslag

Läs även: Kristersson: ”Helt uteslutet” att regera med SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag