Kristersson: ”Helt uteslutet” att regera med SD

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 15 nov 2021 2021-11-15
E-post

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger till Aftonbladet att det är ”helt uteslutet” att SD får ingå i en moderatledd regering. Skälet är enligt Kristersson att SD saknar ”dokumenterad erfarenhet” av att samarbeta, men också att partierna ”i många stora frågor tycker rejält olika”.

– Nej. Det är faktiskt helt uteslutet, svarar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på en fråga från Aftonbladet om SD kan ingå i en moderatledd regering.

Anledningen är enligt Kristersson att det krävs en  ”dokumenterad erfarenhet för att kunna samarbeta väl” för att ingå i regeringen.

– SD har inte det, det finns ingen som har samarbetat med dem. Man måste bygga upp ett förtroendekapital för att kunna göra det, säger Kristersson till Aftonbladet.

Läs även: SD tappar stort i Aftonbladet/Demoskop – fortsatt blågul majoritet

Kristersson säger även att ett annat skäl är att partierna tycker ”rejält olika” i många frågor.

– Ett annat skäl, som kanske är mer begripligt, är att vi i många stora frågor tycker rejält olika. En regering fattar också ungefär 10 000 beslut varje år i total enighet, är man inte enig blir det inga beslut, säger Kristersson.

Kristerssons uttalande får kritik på Twitter.

Även justitieminister Morgan Johansson stämmer in i kritiken, genom att anklaga Kristersson mot löftesbrott till Hedi Fried som överlevde Förintelsen.

Läs även: Kristersson går om Löfven i ny förtroendemätning

Läs även: Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag