Åkesson om IS-terroristerna: ”Förbrukat all sin rätt att få kalla sig svensk”

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 feb 2019 2019-02-27
E-post 18858

STOCKHOLM Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson skärper nu tonen om återvändande IS-terrorister. – Om man väljer att resa iväg för att stödja terrororganisationen IS, har man enligt min mening förbrukat all sin rätt att få kalla sig för svensk. Då bör man heller inte vara medborgare, säger Åkesson.

Den senaste tiden har debatten rasat friskt om vad Sverige ska göra med IS-terrorister med svenska medborgarskap. En fråga som aktualiserats efter att IS besegrats militärt i Syrien. Nu begär Sverigedemokraterna att riksdagen kallas till särskild debatt om frågan.

Läs mer: Bali till landets politiker: ”Be om ursäkt”

I ett pressmeddelande skriver SD att ett ökat återvändande från Syrien kan befaras och ”att denna problematik snarast bör lyftas i en aktuell debatt.”

– Om man väljer att resa iväg för att stödja terrororganisationen IS, har man enligt min mening förbrukat all sin rätt att få kalla sig för svensk. Då bör man heller inte vara medborgare, säger Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

– Återvändande IS-sympatisörer utgör en stor säkerhetsrisk för Sverige. Vi måste se allvaret i detta.

Läs mer: Bali svarar efter vänsterns hatdrev om ”IS-honor”

Läs mer: USA-experten: Sverige behöver ett eget Guantanamo

Läs mer: Åklagare: ”Måste ges en möjlighet att komma tillbaka till det svenska samhället”

Har man förbrukat sin rätt att få kalla sig svensk om man väljer att resa iväg och ansluta till IS?
9568 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag