Åkessons känga: ”Sjöstedt har uppenbara problem med Ung Vänster”

  • Söndag 25 maj 2014 2014-05-25
E-post

VALVAKAN Lyssna på vad Åkesson har att säga om att aktiva vänsterpartister försökt störa ut Åkessons valturné. – Det är bedrövligt. Jag har försökt uppmärksamma Sjöstedt om detta, berättar Jimmie Åkesson för Nyheter Idag på Sverigedemokraternas valvaka.

I en liten, trång och varm lokal håller Sverigedemokraterna sin valvaka inför Europaparlamentsvalet. Förväntningarna är höga och mycket pekar på att Sverigedemokraterna kommer ta plats i Europaparlamentet. Men valrörelsen har inte varit problemfri för Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson.

Vänsterpartister har hejat på mötesstörningar

Nyheter Idag har tidigare avslöjat att en ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse hejat på Ung Vänster när de lyckats störa ut Åkesson i Göteborg under ett torgmöte. Igår kunde vi även rapportera om att vänsterpartiets namn på listan till Europaparlamentet, Dror Feiler, blev omhändertagen av polis i samband med Åkessons torgmöte på Norrmalm.

– Det är bedrövligt. Jag har försökt uppmärksamma Sjöstedt om detta, berättar Åkesson för Nyheter Idag.

”Han har uppenbara problem med sitt ungdomsförbund”

Framför allt är det Ung Vänster som varit pådrivande i mötesstörningarna mot Sverigedemokraterna. Flera i Ung Vänster vill ej heller ta avstånd från mer extrema grupper som Revolutionära Fronten och Antifa.

– Jag har försökt få Jonas Sjöstedt att reagera på det här, och i någon mån har han väl gjort det.  Uppenbarligen räcker inte det, han har uppenbara problem med sitt ungdomsförbund, berättar Jimmie Åkesson.

Tror det kommer gå bra i valet

Trots flera mötesstörningar, eller kanske på grund av, ser Sverigedemokraterna ut att gå starkt framåt. Flera toppnamn inom Sverigedemokraterna som Nyheter Idag talar med är hoppfulla. En av dem är Björn Söder som själv åkt på turné för att locka röster.

– Jag är otroligt stolt över alla. Jag tog upp en blombukett och den skulle jag vilja ge till alla som hjälpt till. Det har varit en fantastisk valrörelse, förklarar Söder för Nyheter Idag.

Se vårt videoreportage nedan från Sverigedemokraternas valvaka.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag