Äldre kvinna allvarligt skadad i bombattack mot läkarmottagning

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 12 nov 2020 2020-11-12
E-post

GÖTEBORG En 85-årig kvinna har skadats allvarligt i en explosion på en läkarmottagning i Göteborg, rapporterar SVT. En kvinna i 40-årsåldern skadades lindrigt, och polisen utreder det hela som försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om explosiva varor.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 11 på onsdag förmiddag om en explosion på en adress på Första Långgatan centralt i Göteborg.

Läs även: Allt fler svenskar söker ersättning efter bombdåd

– Explosionen har skett på tredje våningen i fastigheten. Det som finns i fastigheten är en läkarmottagning, sade Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst, till SVT.

Enligt uppgift till SVT ska explosionen ha skett på en toalett i fastigheten. Det nationella bombskyddet har undersökt föremålet som exploderade.

– Man kan konstatera att det är något kraftigare än en banger, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Dagens Nyheter.

Polisen genomför tekniska undersökningar och tar vittnesuppgifter, och eftersöker en man som varit på mottagningen och skulle kunna ligga bakom explosionen.

– Det finns en person som varit inne på kliniken som vi är intresserade av att höra. En person som skulle kunna vara gärningsmannen, säger Fuxborg till Dagens Nyheter.

Läs även: Kommunhus attackerat med brandbomb

Läs även: Kraftig bomb vid flerfamiljshus i Göteborg

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag