Äldre kvinnor köper sex av ensamkommande marockaner mitt i Stockholm

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 maj 2018 2018-05-23
E-post 7121

STOCKHOLM Äldre kvinnor köper sex av ensamkommande Marockaner som lever på gatan. I en kortdokumentär får man följa ett marockanskt gatubarn som berättar att det inte är ovanligt att äldre kvinnor köper sex av ensamkommande i utbyte mot pengar, mat, kläder och sovplats.

I en kortdokumentär på Sveriges Radio får man följa vardagen för Amin som är ensamkommande från Marocko. Amin uppger att han är 17 år och under kortdokumentären får man höra hur äldre kvinnor köper sex av ensamkommande marockaner.

Ungefär 13 minuter in i dokumentären diskuteras det hur droger och kläder säljs på Sergels torg i Stockholm. Amin berättar att det även är förekommande att det säljs sex till äldre kvinnor.

Berättarrösten uppger att på kvällen är det äldre kvinnor som tar sig till Sergels torg för att köpa sex av ensamkommande.

– Jag har själv träffat flera äldre kvinnor, mammor, änkor, skilda kvinnor, även gifta kvinnor. De erbjuder pengar, mat, dusch och tak mot sex. Om man vill går man med annars säger man nej, berättar Amin i Sveriges Radio.

Det har tidigare rapporterats om flera sexskandaler på bland annat hvb-hem.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig anställd avstängd efter misstankar om sexköp på HVB-hem – polis inkopplad

LÄS ÄVEN: Kvinnlig personal har sex med flyktingbarn på HVB-hem: Har sex ”kväll, natt och morgon”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag