Alexander Bard lämnar RFSU efter ’billiga fittor’-artikeln: ”Kajsa Ekman är en fascist!”

Alexander Bard anklagar nu Kajsa Ekis Ekman för att vara en fascist. Foto: Pressbild samt Nyheter Idag
  • Onsdag 6 apr 2016 2016-04-06
E-post 1566

STOCKHOLM Kritiken mot ”drevens drottning” Kajsa Ekis Ekman fortsätter med anledning av citatet om ”billiga fittor”. Nu tokrasar nöjesprofilen Alexander Bard som nu lämnar RFSU och menar att Ekman hatar sexarbetare. – Hon har mobbat folk hela sitt liv och hon gör det fortfarande. Hon ska veta hut! Och hålla käften om sånt som hon inte är insatt i, dundrar han.

Det började med en artikel i RFSU-tidningen Ottar där den välkände vänsterdebattören Kajsa Ekis Ekman förklarade varför hon var kritisk mot sexindustrin. Men ett citat i den artikeln kom att skapa en kritikstorm mot Ekman.

”Det sorgligaste tycker jag är dessa queeraktivister som gör jobbet åt 53-åriga IT-chefer som åker till Thailand för att få billig fitta”, förklarade Ekman i Ottar.

Kritikstormen kom både från Empower Foundation i Thailand, en organisation som företräder sexarbetare, men även från Thailands ambassadör. Nu stämmer även nöjesprofilen och sexarbetaren Alexander Bard in i kritikerkören, trots att Ekman i en lång intervju med Nyheter Idag förklarat att citatet är ett missförstånd.

– Om ni tycker att sexköp är bra, låt dem snacka för sig själva och hör hur de snackar. Det var så jag menade. Det är ju bara teoretiker som använder ord som “sexarbetare”. Jag har aldrig hört en jävla sexköpare säga att nu ska jag besöka en sexarbetare. Det är ju inte vad han säger. Tror du ett gäng engelsmän på väg till bordell säger att nu ska vi ha ett trevligt möte med en sexarbetare och diskutera respekt. Vad är det för jävla skitsnack liksom, förklarade Ekman tidigare till Nyheter Idag.

Alexander Bard vansinnig på Ekman: ”Hon är en klockren fascist”

Bard förklarar för Nyheter Idag att han inte alls köper Ekmans förklaring om att citatet är ett missförstånd. Natten mot tisdagen skriver han på Twitter att han nu tänker lämna RFSU med omedelbar verkan eftersom Ottar publicerat vad han kallar en ”hatkampanj” mot sexarbetare.

Kort efter tweeten talar Nyheter Idag med Bard och han sparar inte på krutet när han förklarar varför han är så arg på Ekman. I telefonen jämför han Ekman med nazister.

– Jag har hoppat av RFSU och vill inte ha med dem att göra mer. Tidningen Ottar publicerar en artikel av Ekman där Ekman hatar sexarbetare ungefär som en nazist hatar judar, säger han till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag invänder att man inte behöver hata sexarbetare för att vara kritisk till sexindustrin står han på sig. Han är helt övertygad om att Ekman inte berättar hela sanningen om vad hon egentligen tycker och tänker.

– Jo hon är emot dem för hon lyssnar inte på dem. Hon hatar sexarbetare, annars skulle hon hålla käften och låta dem komma till tals. Hon är en fascist. Fascister tycker att känslor ska styra, hon är en klockren fascist, dundrar Bard.

– Hon föraktar alla sexarbetare, hon hatar dem, fortsätter han.

Bard säger att han har varit medlem i RFSU i knappt ett år, men nu kommer han alltså lämna RFSU med anledning av artikeln i Ottar. Senare på tisdagen talar Nyheter Idag ännu en gång med Bard för att se om han lugnat ner sig, men han är fortfarande lika rosenrasande på Ekman och på tidningen Ottar.

– Varför lät de Kajsa Ekis Ekman skriva över huvud taget? Det är som att låta en förintelseförnekare skriva i en judetidning. Varför ska man över huvud taget låta henne skriva i Ottar? Alla vet att hon hatar sexarbetare och förföljer dem oavbrutet.

– Ottar skulle aldrig publicera en transfob människa som attackerar transsexuella. De skulle aldrig publicera en artikel från en homofob som attackerar homosexuella. Varför i helvete låter man någon som hatar sexarbetare spy ut sitt hat mot sexarbetare? Hon är inte vald av några sexarbetare för att representera dem.

”Riksdagsmän är prostituerade”

Alexander Bard förklarar att sexarbetare är en sexuell minoritet, den mest utsatta sexuella minoriteten som finns. Eftersom Ottar publicerat Ekman i frågor om sexarbete menar han att RFSU är ”förrädare”.

– Jag vill inte vara kvar i RFSU, jag har avgått och jag har skrivit till hela styrelsen att jag vill inte längre vara medlem i organisationen. Ni är förrädare, ni har förrått en sexuell minoritet, det RFSU absolut inte ska göra.

Du menar att prostituerade är en sexuell minoritet?

– Sexarbetare, inte prostituerade. Prostituerade är människor som säljer sig själva. Riksdagsmän är prostituerade. Sexarbetare är människor som jobbar med att sälja sexuella tjänster. De är en sexuell minoritet i högsta grad.

Finns det någon organisation du vill rekommendera istället för RFSU?

– Rose Alliance, sexarbetarnas egen organisation. De talar för sexarbetare, för alla som är medlemmar där är sexarbetare. Låt dem tala istället och se till att Kajsa Ekis Ekman håller käften. Hon ska inte prata om det över huvud taget, hon ska bara hålla tyst. Vem fan har gett henne rätt att snacka en massa skit och mobba folk som hon ständigt gör.

– Hon ger sig verkligen på andra kvinnor och mobbar dem. Det är vad hon gör hela tiden. Nu senast thailändska kvinnor. Hon ger sig på och mobbar kvinnor jämnt. Hon är en jävla mobbartyp, det är vad hon är. Elak jävla mobbartyp.

Men om jag ska vara djävulens advokat, så skulle man kunna invända att du är väldigt mycket ute och vevar och kallar henne fascist och hela den här biten?

– Jag är sexarbetare och stolt över det! Jag har varit det i mitt liv och då har jag rätt att tala i egenskap av sexarbetare och det är inte Kajsa Ekis Ekman, då ska hon hålla käften. Jag och andra sexarbetare kan tala för oss själva, vi är alla emot henne. Det kokar på internet idag, på Facebook, mellan alla sexarbetare som hatar Kajsa Ekis Ekman och nu hatar dem Ottar och RFSU med och undrar vad fan gjorde den där mobbarbruden där?

– Varför är hon med i deras tidning? Vad har hon med det temanumret att göra? Hon är ingen expert på sexarbetare, det har hon hittat på själv. Hon är inte insatt i frågan, hon kan inte tala för den. Lika lite som heterosexuella springer runt och talar om för homosexuella hur dem ska leva sina liv. Lär dig att hålla käften och prata för egen sak istället. Men när det finns människor som kan tala om sexarbete som är sexarbetare, då är det deras historia som är intressant. Det är inte intressant att höra vad Kajsa Ekis Ekman tycker. Helt ointressant.

Tidningen Ottar skriver att Kajsa Ekis Ekman har blivit utsatt för näthat för att det är många som reagerat kraftigt på det här…

– Välförtjänt i sådana fall! Det är hon som mobbade och hatade först! Man har rätt att hata tillbaka mot den som ger sig på en. Man har rätt att slå tillbaka mot den som slår en. Hon slår på sexarbetarna, hon är inte ens ombedd, och hon ger sig på dem med hull och hår. Hon fan förtjänar näthat tillbaka, hon har skapat det själv. Hon är en jävla mobbartyp, det är vad hon är. Mobbarbrud, klassisk jävla mobbarbrud.

– Vi vet alla den här bruden, som inte kunde låta bli på skolgården att hålla på att picka på andra tjejer och jävlas med dem. Exakt en sådan människa är Kajsa Ekis Ekman. Hon har mobbat folk hela sitt liv och hon gör det fortfarande. Hon ska veta hut! Och hålla käften om sånt som hon inte är insatt i. Hon är ingen sexarbetare, varför ska hon tala för oss för? Jag vill inte höra henne snacka för sexarbetarnas räkning.

Lyssna på intervjun där Alexander Bard rasar på Kajsa Ekis Ekman


Hur länge har du själv varit sexarbetare?

– Jag har varit professionell sexarbetare i fyra år i tjugoårsåldern och jag betraktar mig själv fortfarande som sexarbetare. Det är man för livet om man en gång står för det och är stolt över det.

– Sexarbetarna håller fan ihop, stripporna, sexsäljarna, tantralärarna, webcam-modellerna och allihop. Jävlar vad de håller ihop. De måste hålla ihop, annars står de inte pall mot sådana idioter som Kajsa Ekis Ekman. Men de är jävligt lojala med varandra, jag är nästan rörd vid hur fina de är. Rose Alliance är en jävla fin organisation, otroligt välskött och skitfina människor som verkligen är lojala med varandra.

Ekman om kritiken: ”Ni är klickhallickar”

Nyheter Idag har även mejlat Kajsa Ekis Ekman för att ge henne chans att bemöta den svavelosande kritiken från sexarbetaren Alexander Bard. Men likt tidigare, då hon kallat Nyheter Idag för bland annat ”den rasistiska sajten” och “den värsta slasktidning”, går hon till attack igen.

”Äh, jag har lämnat det där bakom mig. Jag har förklarat vad jag menar, det räcker för den som vill förstå. Och jag hoppas att du tar dig en funderare för det är ju ni som är drevet när ni publicerar såna här saker. Det skulle aldrig blivit ett drev om inte ni felciterat från början och det fortsätter bara så länge ni vill”, förklarar Ekman i ett mejl varpå hon sedan menar att Nyheter Idag är ”klickhallickar”.

”Så du hade fel när du sa att ni är klickhoror. Ni är klickhallickar för ni lever på att sälja andra och förstöra deras rykte, inte ert eget. Jag tycker du ska fundera på varför du är intresserad av att publicera sånt här och vad det får för konsekvenser”.

När Nyheter Idag i mejlkorrespondensen förklarar att vi inte tar hänsyn till konsekvenser, då vi tillämpar en konsekvensneutral journalistik, svarar hon att vi inte får citera det hon skriver i mejl.

”Du har alltså inte min tillåtelse att använda något citat av det jag sagt nu”, poängterar hon.

   Alla artiklar om kritikstormen mot Ekman 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag