Allt större oro för Bidens mentala hälsa

Joe Biden håller tal vid konferens 2020. Bild: Gage Skidmore/CCBYSA 2.0
  • Torsdag 13 okt 2022 2022-10-13
E-post 199

Allt fler amerikaner oroar sig för president Joe Bidens mentala hälsa, rapporterar Issuses & Insights. Sajten har gjort återkommande opinionsmätningar om hur den amerikanska allmänheten ser på presidentens mentala hälsa, och i den senaste mätningen har andelen som oroar sig för den ökat från 59 procent till 64 procent.

Undersökningen har gjorts mellan den 5 och 7 oktober, och frågan som ställdes var “En del personer är oroade över president Bidens mentala hälsa. Hur oroad är du över president Bidens mentala hälsa?”.

Läs även: Bidens skräcksiffra – sämsta stödet för en president i modern tid

Nästan hela ökningen från den tidigare mätningen i augusti månad står demokratiska väljare för, där andelen som oroar sig för presidentens mentala hälsa har ökat från 39 procent till 52 procent.

Bland republikanska väljare är andelen som oroar sig för Bidens mentala hälsa 86 procent, medan 59 procent av de oberoende oroar sig för presidentens hälsa.

På senare tid har filmsekvenser som bland annat visat hur Biden frågar efter kongressledamoten  Jackie Walorski, som är avliden, gett frågan om Bidens mentala hälsa ny aktualitet.

Under president Trumps mandatperiod fanns en liknande oro, som stillades när Trump genomförde ett test år 2108 och publicerade resultatet.

Läs även: Här brister det för svensken efter Bidens fadäs

Läs även: Här strövar Biden planlöst omkring i Vita huset

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag