Amnestys ordförande gjorde MP-propaganda

Bild: Vysotsky/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 9 sep 2022 2022-09-09
E-post 110

Amnestys ordförande Parul Sharma gjorde valpropaganda för Miljöpartiet tillsammans med partiets språkrör Per Bolund i en film som publicerades på Instagram, rapporterar Altinget.

– Vi står vid ett vägskäl, klimatet behöver oss och ett viktigt verktyg för att kunna rädda klimatet är just Miljöpartiets roll i riksdagen och regeringen. Så rösta ni också på Miljöpartiet, säger Parul Sharma i klippet.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Per Bolund (@perbolund)

Läs även: Amnestys krav: Bostäder åt utländska tiggare

Men nu får Sharma kritik i de egna leden. ”Amnesty är en opartisk och partipolitiskt oberoende organisation. Denna princip är viktig för oss som organisation och för vårt förtroende. Amnesty stödjer specifika förslag för att värna och skydda mänskliga rättigheter, och inte politiska partier eller politiska företrädare.” skriver generalsekreteraren Anna Johansson i ett skriftligt uttalande till Altinget.

Generalsekreteraren påpekar även att Parul Sharma inte är att betrakta som en talesperson för Amnesty.

”Det är olyckligt om hennes privata ställningstaganden uppfattas som att Amnesty tar ställning för ett visst politiskt parti, vilket inte är fallet. Vi kommer att se över våra interna riktlinjer för att säkerställa att de personer som innehar en roll där de uppfattas som en representant för vår organisation inte uttrycker partipolitiska sympatier.”

Parul Sharma har avböjt intervju med Altinget.

Läs även: Kritikstorm mot Amnesty – anklagar Ukraina för krigsförbrytelser

Läs även: Twitter ska rensa näthat efter Amnestykampanj – sågas av Alexander Bard

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag